Migránsok

Elöljáróban, hogy elkerüljük a csalódást, ez nem az előző könyvem egyenes folytatása. Aki olvasta a veszett kutyát, látja az összefüggéseket, de külön regényként is élvezhető a migránsok.

  • Elérhetőség: Nincs raktáron
2990 Ft

Migránsok!

Ízlelgessük a szót. Rágjuk meg rendesen. Ilyenkor mindenkinek epe keserű lesz a szája íze. De miért is? Mert ezt kódólták belénk. Valóban így van? Valóban csak negatívum árad ebből a szóból? Ezekből az emberekből?

Talán választ ad ez a könyv a fenti kérdésekre. Egy életrajzi elemekkel fűszerezett regényt tart a kezében. Ennek azért van igen nagy jelentősége, mert amit olvas az nem egy légből kapott, a médiában szponzorált tartalom. Ez a valóság. Ez a könyv erről szól. A valóságról.

Ha bárki magára ismer az nem a véletlen műve. Sok százezren járnak ebben a cipőben. A gazdagság mindig is vonzotta és vonzani is fogja a szegényt. A jóléti társadalmak, mint hatalmas embermágnes működnek. Ez a mágnes szelektál. A számára hasznos személyeket befogadja a többit kiveti magából. Ezt jó szem előtt tartani. Nem (csak) emberbaráti szeretetből fogadják az idegent. A haszon a kulcs szó!

Bemutatok két utat. Két ember életének egy-egy szakaszát. Döntse el az olvasó, hogy pozitív vagy negatív szereplők-e a hőseink.

Nem kérem, hogy törjön pálcát felettük, úgy is megteszi, akarva akaratlan.

A könyv első része egy magyarországi lecsúszó család emigrációjának története, okokkal, okozatokkal és beilleszkedésük nehézségei egy új hazában.

Ezt követően megismerkedhetünk egy másik szereplővel, aki konkrétan az életéért fut. Rengeteg viszontagság iszonyatos sorsok.

Igyekeztem némi humorral megtörni a tragédiák és drámák sokaságát így téve emészthetővé a regényt.

Nem kérek semmit, csak hogy gondolkozz el kedves olvasó. Éld bele magad és képzeld magad a helyükbe.

Jó szórakozást kívánok!

Bihary Péter