Rólam

Bihary Péter vagyok. Negyvenhat éves, nős és van három csodaszép lányom.

Németországban élek a Schwarzwald közepén.

Zsaru voltam sok-sok éven keresztül. Amikor megcsömörlöttem, volt egy kis világjárásom, mert nagyon nem találtam a helyem. Amerika, az arab világ, és sok európai ország. Bejártam a fél világot és nagyon sok barátot szereztem.

Amikor végre lenyugodott a vérem és hazatértem Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fegyveres védelmi szolgálatánál dolgoztam majd' másfél évtizedet. Éjjelente a nem annyira barátságos pesti éjszakában taxiztam.

Öt évvel ezelőtt a feleségemmel gondoltunk egy merészet és fogtuk a betyárbútort. Felkerekedtünk és Forbach-ban telepedtünk le.

2019 év elején kezdtem írogatni egy FaceBook csoportban, ahol az írásaim számomra nem várt sikereket arattak. Már az első poszt is több ezres nagyságrendű reakciót ért el.

Az olvasóim idővel kérték, hogy írjak egy könyvet.

Legnagyobb meglepetésemre megkeresett egy igazi, hamisítatlan, izzig-vérig írónő és a hónom alá nyúlt.

Bridget Felber lett a mentorom. Iszom a szavait. Az irodalom egy olyan oldalát sikerült általa megismernem, ami eddig egy rejtekajtó mögött húzódott meg titokban. Ha az irodalomról beszél akkor azt olyan temperamentummal teszi, hogy az ember szava elakad. Amikor hallgatom akkor egy Argentin tangó jut eszembe. Szenvedélyes, elegáns, elsöprő és magával ragadó.

A mentorom szigorú, de igazságos.

A veszett kutya című könyvem, egy igazi zsaruregény. Vannak életrajzi elemei, de alapvetően fikció. A készülő könyvem hasonló alapokra épül. A migráció lesz a témája, egy sajátos szemszögből.

Készülőben van egy könyv a PAS szindrómát elviselőkről és a terve szintén kész egy taxis könyvnek.

Hát rajtam nem múlik…